Αχλάδια με μέλι και κρασί
Αχλάδια με μέλι και κρασί
ΠΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 12 αχλάδια
- 2/3 του φλιτζάνια μέλι
- 1 1/4 του φλιτζάνια ζάχαρη
- 700ml κόκκινο κρασί
- χυμό λεμονιού
- φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
- 2 γαρίφαλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φρέσκα φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τ’ αχλάδια και αφαιρείτε την καρδιά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το κρασί με το χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε μέσα τα καθαρισμένα αχλάδια και τα αφήνετε να βράσουν 10′ σε σιγανή φωτιά.
- Κατόπιν τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και ρίχνετε 2 φλιτζάνια από το κρασί όπου έβρασαν. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού (το κίτρινο μέρος), τα γαρίφαλα και την κανέλα.
- Σκεπάζετε το ταψάκι με τα αχλάδια και τ’ αφήνετε να σιγοψηθούν στο φούρνο 1 -1/2 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα περιχύνετε συχνά με το σιρόπι τους.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με φρέσκα φύλλα μέντας.