αμυγδαλόπιτα
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Περιγραφή Συνταγής
Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για αμυγδαλόπιτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Λεπτομέρειες & Ιστορία
[tasty-recipe id="62119"]
Υλικά
- 750 γραμμάρια βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ ή σόδα
- 1 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 1/2 φλιτζάνια ψιλές σταφίδες
- 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη
Εκτέλεση
-
2
Χτυπήστε μέσα σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους.
-
3
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε τα στη λεκάνη.
-
4
Ρίξτε μέσα τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την αμυγδαλόψιχα και το γάλα.
-
5
Ρίξτε και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο λίγο και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα.
-
6
Όταν δέσει η ζύμη, αδειάστε την σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο ταψί ή φόρμα.
-
7
Στρώστε την ισόπαχα και βάλτε τη στο φούρνο.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Όταν ψηθεί η πίτα, πασπαλίστε την με μπόλικη ζάχαρη άχνη.