αμυγδαλόπιτα - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

αμυγδαλόπιτα

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για αμυγδαλόπιτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="62119"]  

Υλικά

  • 750 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ ή σόδα
  • 1 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλές σταφίδες
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη

Εκτέλεση

  1. 2
    Χτυπήστε μέσα σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους.
  2. 3
    Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε τα στη λεκάνη.
  3. 4
    Ρίξτε μέσα τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την αμυγδαλόψιχα και το γάλα.
  4. 5
    Ρίξτε και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο λίγο και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα.
  5. 6
    Όταν δέσει η ζύμη, αδειάστε την σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο ταψί ή φόρμα.
  6. 7
    Στρώστε την ισόπαχα και βάλτε τη στο φούρνο.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  7. 8
    Όταν ψηθεί η πίτα, πασπαλίστε την με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
0 προβολές
Πίσω στις Συνταγές