Αλέθετε τ’ αμύγδαλα. Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικα τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τ’ αυγά, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς. Ρίχνετε τη βανίλια και αλληλοδιαδόχως τη φαρίνα με το γάλα. Ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά. Προσθέτετε στο τέλος τ’ αμύγδαλα και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 28. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά. Βράζετε επί 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στο γλύκισμα όταν κρυώσει. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα.