Αρνάκι καπαμά - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Αρνάκι καπαμά

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Να μια πολύ καλή συνταγή για Αρνάκι καπαμά. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και οι αγαπημένοι σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμάρια ντομάτες αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρους
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  1. 2
    Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας.
  2. 3
    Το αλατοπιπερώνετε.
  3. 4
    Ανοίγετε σχισμές και βάζετε μέσα το μισό σκόρδο και δένετε το κρέας με σπάγκο.
  4. 5
    Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι και ροδίζετε το κρέας.
  5. 6
    Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον ντοματοπολτό, προσθέτετε αλατοπίπερο και τη δάφνη και σιγοβράζετε 1 ώρα.
  6. 7
    Στο τέλος βγάζετε με πιρούνα το κρέας και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  7. 8
    Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες και το γαρνίρετε με τη σάλτσα.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές