Αρνάκι λαδορίγανη

Αρνάκι λαδορίγανη

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί (στήθος)
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και τη ρίγανη. Το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό. Στη διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε με ένα κουτάλι ζουμί πάνω στο κρέας. Σερβίρεται ζεστό με τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλισμένες με κεφαλοτύρι.