Αρνάκι με κους κους: ένα παραδοσιακό αραβικό πιάτο
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
20 mins
Ψήσιμο
90 mins
Το αρνάκι με κους κους είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα, που θα σας εντυπωσιάσει. Το κρέας είναι τρυφερό και νόστιμο, και ο κους κους είναι...
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μικρές μερίδες
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 πιπεριές και 2 κολοκυθάκια
- 4-5 καρότα και 2 ντομάτες σε φέτες
- 100 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
- 150 γραμμάρια ρεβίθια μισοβρασμένα
- 6 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 50 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
- λίγη ζαφορά (σαφράν), λίγη πάπρικα
- 350 γραμμάρια κους κους βρασμένο
Εκτέλεση
-
2
Βάζετε τη μισή μαργαρίνη και το κρέας σε μια κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τα ρεβίθια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
-
3
Προσθέτετε την πάπρικα, το σαφράν, το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό.
-
4
Σιγοβράζετε το αρνάκι 1 ώρα.
-
5
Στο κρέας που βράζει προσθέτετε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια.
-
6
Συνεχίζετε το βράσιμο 20'-25' ακόμη, ρίχνοντας και λίγο νερό εάν χρειαστεί.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
7
Σερβίρετε το κρέας με κους κους αφού το περιχύσετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη.