Αρνί αυγολέμονο - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Αρνί αυγολέμονο

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Αρνί αυγολέμονο. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και οι αγαπημένοι σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε.
  2. 3
    Το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το λάδι.
  3. 4
    Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγο ζωμό.
  4. 5
    Χτυπάτε το αυγό, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτετε λίγο λίγο, χτυπώντας διαρκώς για να μην «κόψει» το μείγμα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  5. 6
    Περιχύνετε με αυτό το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρετε.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές