Αρνί με Λεμόνια και Αγκινάρες

Αρνί με Λεμόνια και Αγκινάρες

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια αρνιού με 8 κοτολέτες το καθένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 400 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας κονσέρβας κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιές γλυκού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο ταψί και ψήστε το αρνί και τα κρεμμύδια μέ-χρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Κόψτε το λεμόνι σε 8 φέτες και βάλτε το στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο, για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.