Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας σουπ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε το σκεύος που θα ψήσετε τις πατάτες με το βούτυρο και τη σκελίδα σκόρδου.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις στρώνετε στο ταψί.
  3. Χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε με αυτό το μείγμα τις πατάτες. Ψήνετε στους 200 για 1 1/2 ώρα.