Αρωματικές πατάτες φούρνου
Αρωματικές πατάτες φούρνου
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 2 κουταλιές σούπας σουπ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφετε το σκεύος που θα ψήσετε τις πατάτες με το βούτυρο και τη σκελίδα σκόρδου.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις στρώνετε στο ταψί.
- Χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε με αυτό το μείγμα τις πατάτες. Ψήνετε στους 200 για 1 1/2 ώρα.