Μπακαλιάρος Γκέρτνεριν - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Μπακαλιάρος Γκέρτνεριν
Tasty Recipe

Μπακαλιάρος Γκέρτνεριν

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για Μπακαλιάρος Γκέρτνεριν. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου, όχι ξεφλουδισμένα, περίπου από 200 γραμμάρια
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού ή ξίδι
  • 250 γραμμάρια καρότα
  • 250 γραμμάρια λάχανο
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 2 μικρά μάραθα
  • 80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • τριμμένο σκόρδο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. 2
    Πλένετε το ψάρι, το σκουπίζετε, το αλατίζετε και το ραντίζετε με χυμό λεμονιού ή με ξίδι, το αφήνετε 15 λεπτά να τραβήξει.
  2. 3
    Στο μεταξύ καθαρίζετε τα καρότα και το λάχανο και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
  3. 4
    Πλένετε το αγγούρι, το σκουπίζετε, το κόβετε στη μέση κατά μήκος, αφαιρείτε τους σπόρους και το κόβετε φέτες.
  4. 5
    Καθαρίζετε το μάραθο, το πλένετε, το στεγνώνετε και το κόβετε σε λεπτές λουρίδες.
  5. 6
    Χτυπάτε το βούτυρο.
  6. 7
    Ανακατεύετε 2 κ.
  7. 8
    γ.
  8. 9
    σκόρδο με το αλάτι και το προσθέτετε στο βούτυρο μαζί με τη φλούδα λεμονιού.
  9. 10
    Αλείφετε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο με βούτυρο και βάζετε πάνω τα λαχανικά.
  10. 11
    Πασπαλίζετε με αλάτι, σερβίρετε πάνω το ψάρι, το πασπαλίζετε με πιπέρι και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κύβους.
  11. 12
    Κλείνετε χαλαρά το αλουμινόχαρτο πάνω από το ψάρι και ψήνετε τα ψάρια στη σχάρα περίπου 25 λεπτά μέσα στο ζουμί τους.
  12. 13
    Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζετε το ψάρι με πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  13. 14
    Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί ή πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο με αρωματικό βούτυρο (βλέπε σάλτσες).
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές