Μπακαλιάρος σχάρας: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Ο μπακαλιάρος σχάρας είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από νωπό ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο, ο οποίος ψήνεται στη σχάρα. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό.

Ο μπακαλιάρος είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών. Συνδυάζεται τέλεια με τα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα αγγούρια και τα κρεμμύδια.

Μπακαλιάρος σχάρας

👥 4 Μερίδες
⏱️ 10 λεπτά λεπ. Προετοιμασία
🔥 10 mins λεπ. Μαγείρεμα
20 mins λεπ. Συνολικά

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό τέσσερις-πέντε φορές.
  2. Αφαιρείτε το δέρμα του και τα μεγάλα κόκαλα.
  3. Τον πλένετε καλά, τον στραγγίζετε, τον βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο λάδι, τη ρίγανη και τον αφήνετε για 1 ώρα.
  4. Τοποθετείτε στη σχάρα τις μερίδες του μπακαλιάρου και τις ψήνετε.
  5. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και ραντίζετε τις μερίδες κατά διαστήματα.
  6. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.