Μπακαλιάρος σχάρας: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο
Ο μπακαλιάρος σχάρας είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από νωπό ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο, ο οποίος ψήνεται στη σχάρα. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό.
Ο μπακαλιάρος είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών. Συνδυάζεται τέλεια με τα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα αγγούρια και τα κρεμμύδια.
Μπακαλιάρος σχάρας
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό τέσσερις-πέντε φορές.
- Αφαιρείτε το δέρμα του και τα μεγάλα κόκαλα.
- Τον πλένετε καλά, τον στραγγίζετε, τον βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο λάδι, τη ρίγανη και τον αφήνετε για 1 ώρα.
- Τοποθετείτε στη σχάρα τις μερίδες του μπακαλιάρου και τις ψήνετε.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και ραντίζετε τις μερίδες κατά διαστήματα.
- Τις σερβίρετε σε πιατέλα.