Μπισκότα αλμυρά
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Περιγραφή Συνταγής
Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Μπισκότα αλμυρά. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και οι αγαπημένοι σας. Καλή επιτυχία.
Λεπτομέρειες & Ιστορία
[tasty-recipe id="57211"]
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
- 3 αυγά
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- 75 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- Δεύτερος τρόπος
- 1 φλιτζάνια βούτυρο
- 3/4 του φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
-
2
Η εκτέλεση είναι ίδια με την προηγούμενη συνταγή
-
3
Ανοίξτε ένα λάκκο στο αλεύρι, ρίξτε μέσα το βούτυρο, το αλάτι και τα δύο αυγά.
-
4
Αφού τα δουλέψετε καλά, προσθέστε το νερό και ζυμώστε ελαφρά, και αρκετά.
-
5
Μετά, παίρνετε λίγο λίγο και ανοίγετε φυτίλια πάχους μισό δάχτυλο.
-
6
Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα, το ένα κοντά στο άλλο.
-
7
Αφού καλυφθεί η λαμαρίνα με τα φυτίλια, κόφτε τα με το μαχαίρι μέχρι κάτω κατά διαστήματα έως μισό δάχτυλο.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Αλείψτε τα με το τρίτο αυγό και φουρνίστε τα σε μέτριο φούρνο 15 έως 20 λεπτά.