Μπουκιές με κιμά και αυγά - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Μπουκιές με κιμά και αυγά

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
15 mins λεπτά
Ψήσιμο
30-35 mins λεπτά

Περιγραφή Συνταγής

Αλλη μια συνταγή για Μπουκιές με κιμά και αυγά. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="57217"]

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 450 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλατοπίπερο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 275 γραμμάρια νερό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 2 κουταλιές γλυκού Λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
  • 100 γραμμάρια ψαχνό από λουκάνικα
  • 2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 βρασμένα αυγά, κομμένα στα δύο
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 300 γραμμάρια νερό βραστό
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

  1. 2
    Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
  2. 3
    Σε κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το νερό.
  3. 4
    Μόλις βράσουν, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.
  4. 5
    Όταν πήξει σε μαλακή ζύμη, βγάζετε, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη.
  5. 6
    Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
  6. 7
    Προσθέτετε τον κιμά και το ψαχνό από τα λουκάνικα και τηγανίζετε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
  7. 8
    Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το δενδρολίβανο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.
  8. 9
    Απλώνετε με πλάστη τη ζύμη και βάζετε σε 12 ατομικά φορμάκια να καλυφθούν και τα πλάγια κρατώντας στην άκρη το 1/3 της ζύμης για να φτιάξετε καπάκια.
  9. 10
    Γεμίζετε τα φορμάκια με τον κιμά και βάζετε επάνω από 1/2 αυγό.
  10. 11
    Σκεπάζετε με τα καπάκια και ενώνετε τις άκρες.
  11. 12
    Αλείφετε με αυγό, κάνετε μία τρυπούλα στο κέντρο και ψήνετε για 30-35 λεπτά.
  12. 13
    Ανακατεύετε το βραστό νερό με τη ζελατίνη.
  13. 14
    Όταν ψηθούν οι πιτούλες, βάζετε το νερό με τη ζελατίνη σε κορνέ με ψιλή μύτη και ρίχνετε μέσα στην τρύπα στις πίτες.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  14. 15
    Αφήνετε να κρυώσουν και να πήξουν προτού σερβίρετε.
3 προβολές
Πίσω στις Συνταγές