Μπριός με τυρί και αχλάδι - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές Μαγειρικής

Μπριός με τυρί και αχλάδι

Greekouzina

Αλλη μια συνταγή για Μπριός με τυρί και αχλάδι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Εκτέλεση

2
Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
3
Ζεστάνετε το νερό με το βούτυρο και θρυμματίστε μέσα τη μαγιά, Προσθέστε το μείγμα και τα αυγά στο αλεύρι.
4
Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά).
5
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
6
Πλύνετε, ξεφλουδίστε και καθαρίστε τα αχλάδια, Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
7
Κόψτε το τυρί σε κομμάτια και ανακατώστε με το αχλάδι.
8
Χωρίστε τη ζύμη σε 20 κομμάτια.
9
Αφαιρέστε από κάθε μπαλάκι το 1/3 της ζύμης και πλάστε ένα μπαλάκι.
10
Πλάστε ένα μικρότερο μπαλάκι με το κομμάτι που αφαιρέσατε.
11
Βάλτε τα μεγάλα μπολάκια σε μεγάλες χάρτινες θήκες για ζαχαρωτά.
12
Κάνετε μια μικρή τρύπα σε κάθε μεγάλο μπαλάκι και βάλτε μέσα 1 κουταλιές σούπας γέμιση τυριού-αχλαδιού.
13
Τοποθετήστε επάνω ένα μικρό μπαλάκι.
14
Αφήστε τα μπριός σε ζεστό μέρος να ανέβουν.
15
Χτυπήστε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και αλείψτε την επιφάνεια των μπριός.
16
Βάλτε τα πάνω σε χαρτί φούρνου.
17
Βάλτε τα στο φούρνο.

Παρόμοιες Συνταγές

Όλες οι συνταγές στην κατηγορία "Ζύμες, Ψωμιά"

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.