Χταποδάκια με Ντομάτα
Χταποδάκια με Ντομάτα
Ανά μερίδα: Λιπαρά 3, 4 γραμμάρια, φυτικές ίνες 3. 6 γραμμάρια, θερμίδες 200.
Υλικά
- 1 κιλό μικρά χταποδάκια
- λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/3 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 2 κονσέρβες των
- 400 γραμμάρια ντοματάκια
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1 κουταλιές σούπας αντσούγιες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε τα κεφάλια και τα ράμφη από τα χταποδάκια. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέστε τα χταποδάκια και βράστε τα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να αλλάξουν χρώμα, Προσθέστε το κρασί, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, τον ντοματοπολτό, τις αντσούγιες και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα. 1 ώρα. Ξεσκέπαστε και ψήστε τα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα χταποδάκια,