Αφαιρέστε και πετάξτε τις σακούλες των χταποδιών, Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα. Πλύνετε τα καλά. Σωτάρετε με το λάδι τα χταπόδια και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, το κρασί, το νερό, το ξίδι, την ντομάτα και τον κύβο και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 1/2 ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο. ώσπου να μαλακώσουν τα χταπόδια. Πετάξτε τα δαφνόφυλλα, προσθέστε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατώστε καλά. Πασπαλίστε με μαϊντανό πριν σερβίρετε.