Εσκαλόπ με φασκόμηλο και λεμόνι

Εσκαλόπ με φασκόμηλο και λεμόνι

Μερίδες 4 Ετοιμο σε 30 λεπτά θερμίδες 325

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλατοπίπερο
  • 4 βοδινά εσκαλόπ σε κομμάτια (200 γραμμάρια το καθένα)
  • 12 φύλλα φασκόμηλου
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 8 κουταλιές σούπας ζωμός κοτόπουλου ή νερό

Εκτέλεση

  1. Αδειάζετε το αλεύρι σε πιάτο και το αλατοπιπερώνετε. Κολλάτε αε κάθε κομμάτι από τα εσκαλόπ από 1 φύλλο φασκόμηλου και πασπαλίζετε με αλεύρι, να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνετε το λάδι και το μισό βούτυρο σε τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε λίγα- λίγα κομμάτια, το κρέας και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό ή το νερό και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ή ώσπου να πήξει η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα τα εσκαλόπ και τα ζεσταίνετε για 3-4 λεπτά.
  3. Μοιράζετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε αμέοως με βραστές πατάτες και πράσινα λαχανικά (αρακάς, μπρόκολο).