Φασολάκια σαλάτα με σκόρδο

Φασολάκια σαλάτα με σκόρδο

40 λεπτά για μια μεγάλη σαλάτιέρα:

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια πράσινα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, τα πλένετε καλά, τα στεγνώνετε, και κόβετε τις άκρες με ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τις ίνες που είναι στα πλάγια. Αν μερικά είναι πολύ μεγάλα, τα κόβετε στη μέση.
  2. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 2, 5 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση ρίχνετε μπόλικο αλάτι, τα φασολάκια και τα βράζετε μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.
  3. σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τις τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε πιέζοντάς τες απαλά με πιρούνι μέχρι να μαυρίσουν και να αφήσουν το άρωμα τους στο λάδι. Αμέσως μετά τις βγάζετε και τις πετάτε.
  4. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε καλά να λαδωθούν παντού.
  5. Τέλος, σβήνετε με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε τα φασολάκια σε βαθιά σαλάτιέρα. Όταν είναι χλιαρά, είναι ακόμα καλύτερα.