Φοντάν πορτοκαλιού
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Περιγραφή Συνταγής
Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Φοντάν πορτοκαλιού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.
Λεπτομέρειες & Ιστορία
[tasty-recipe id="59809"]
Υλικά
- 2 κούπες κέικ σοκολάτας τριμμένο
- 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 4 κουταλάκια καλαμποκέλαιο
- 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
2
Χρησιμοποιήστε κέικ 2-3 ημερών που σας περίσσεψε.
-
3
Ανακατέψτε τα τρίμματα του κέικ με τη μαρμελάδα, το ξύσμα, το λικέρ και τα 100 γραμμάρια λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
-
4
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο κι αφήστε το να σφίξει.
-
5
Βγάλτε το και πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος φοντάν.
-
6
Αραδιαστέ τα το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν.
-
7
Στο μεταξύ λιώστε χωριστά τις δυο σοκολάτες κι ανακατέψτε το κάθε μίγμα με 2 κουταλάκια λάδι.
-
8
Βγάλτε τα μπαλάκια από το ψυγείο και βουτήξτε τα μισά στη μαύρη και τα μισά στη λευκή σοκολάτα.
-
9
Αραδιαστέ τα σε ταψί στρωμένο με καθαρό λαδόχαρτο και ξαναβάλτε τα στο ψυγείο, έως ότου στερεοποιηθεί η επικάλυψη της σοκολάτας.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
10
Μ' ένα κορνέ με λεπτή μύτη, βγάλτε λεπτές γραμμές αντίστοιχα από λευκή και μαύρη σοκολάτα επάνω στα μαύρα και λευκά σοκολατωμένα φοντάν.