Γαλοπούλα σε σφολιάτα: ένα νόστιμο αλλά ιδιαίτερο πιάτο - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Γαλοπούλα σε σφολιάτα: ένα νόστιμο αλλά ιδιαίτερο πιάτο

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
15 mins

Η γαλοπούλα σε σφολιάτα είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα, που θα σας εντυπωσιάσει. Η γαλοπούλα είναι τρυφερή και νόστιμη, και η σφολιάτα είναι...

Υλικά

  • 2 φιλέτα γαλοπούλας 175 γραμμάρια περίπου το καθένα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 175 γραμμάρια σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
  • 50 γραμμάρια τυρί ροκφόρ κομμάτια
  • φύλλο κρούστας 18x35 εκατοστά
  • 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. 2
    Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
  2. 3
    Ζεσταίνετε κουταλιές σούπας βούτυρο και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. 4
    Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανοίγετε κατά μήκος, με ένα κοφτερό μαχαίρι, για να μπορείτε να τα γεμίσετε.
  4. 5
    Αναμειγνύετε το ροκφόρ με το σπανάκι και με το μείγμα γεμίζετε τα φιλέτα.
  5. 6
    Αλείφετε με λίγο βούτυρο τα φύλλα κρούστας.
  6. 7
    Τοποθετείτε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βάζετε πάνω 1 φιλέτο και το τυλίγετε σε ρολό.
  7. 8
    Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και το δεύτερο φιλέτο.
  8. 9
    Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τα τυλιγμένα φιλέτα.
  9. 10
    Τα αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
  10. 11
    Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' περίπου, ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  11. 12
    Σερβίρετε αμέσως και το συνοδεύετε με σοταρισμένα λαχανικά.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές