Γαλοπούλα σε σφολιάτα: ένα νόστιμο αλλά ιδιαίτερο πιάτο
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
15 mins
Η γαλοπούλα σε σφολιάτα είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα, που θα σας εντυπωσιάσει. Η γαλοπούλα είναι τρυφερή και νόστιμη, και η σφολιάτα είναι...
Υλικά
- 2 φιλέτα γαλοπούλας 175 γραμμάρια περίπου το καθένα
- αλάτι-πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- 175 γραμμάρια σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
- 50 γραμμάρια τυρί ροκφόρ κομμάτια
- φύλλο κρούστας 18x35 εκατοστά
- 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
-
2
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
-
3
Ζεσταίνετε κουταλιές σούπας βούτυρο και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
-
4
Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανοίγετε κατά μήκος, με ένα κοφτερό μαχαίρι, για να μπορείτε να τα γεμίσετε.
-
5
Αναμειγνύετε το ροκφόρ με το σπανάκι και με το μείγμα γεμίζετε τα φιλέτα.
-
6
Αλείφετε με λίγο βούτυρο τα φύλλα κρούστας.
-
7
Τοποθετείτε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βάζετε πάνω 1 φιλέτο και το τυλίγετε σε ρολό.
-
8
Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και το δεύτερο φιλέτο.
-
9
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τα τυλιγμένα φιλέτα.
-
10
Τα αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
-
11
Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' περίπου, ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
12
Σερβίρετε αμέσως και το συνοδεύετε με σοταρισμένα λαχανικά.