Γεμιστά με κατσικίσιο τυρί

Γεμιστά με κατσικίσιο τυρί

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 12 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 3 πιπέριές (πορτοκ πράσινη, κίτρινη)
  • 200 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 8 κουταλιές σούπας σουπ. λάδι
  • 12 μπουκετάκια μπρόκολο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπέριές και τις κόβετε σε καρεδάκια. Κρατάτε το κομμάτι με το κοτσάνι για να σκεπάσετε τις ντομάτες. Σοτάρετε τα καρεδάκια σε 2 κουταλιές σούπας λάδι. Ανοίγετε τις ντομάτες και τις κρατάτε αναποδογυρισμένες να στραγγίσουν.
  2. Βράζετε σε αλάτισμένο νερό τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 10′ περίπου. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε. Αναμειγνύετε το τυρί, τη ρίγανη και το θυμάρι με τα καρεδάκια πιπέριάς.
  3. Γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες και κρατάτε το περίπου για γαρνιτούρα.
  4. Σκεπάζετε τις ντομάτες με τα καπάκια από τις πιπέριές τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, για 20′-25′. Τις σερβίρετε με τη γέμιση που κρατήσατε γύρω από το πιάτο, μπουκετάκια από μπρόκολο και φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.