Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Πολτοποιείτε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα μαζί με την κανέλα, τη ζάχαρη και το μέλι. Βάζετε σε μπολ τον πολτό και προσθέτετε το μισό μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά. Σε ένα δοχείο της κατάψυξης ρίχνετε εναλλάξ κουταλιές σούπας από το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και το μείγμα δαμάσκηνων. Αφήνετε να παγώσει αρκετές ώρες.
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι και το άνθος αραβοσίτου και βράζετε σε μέτρια φωτιά 5′. προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε μπαλάκια παγωτού με τη σάλτσα και φετάκια πορτοκαλιού.