Ινδικό Πικάντικο Κοτόπουλο: Μια εκρηκτική γευστική συνταγή - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Ινδικό Πικάντικο Κοτόπουλο: Μια εκρηκτική γευστική συνταγή

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
35 mins

Ινδικό Πικάντικο Κοτόπουλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και...

Υλικά

  • Λάδι
  • 1300 γραμμάρια ψαχνό από μπούτι κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα
  • 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα αλεσμένη
  • 2 κουταλάκια κύμινο ακοπάνιστο
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομματιασμένες
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 3 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρο, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. 2
    Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωταρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω.
  2. 3
    Βγάλτε το στην άκρη.
  3. 4
    Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, τα καυτερά, την κανέλα, το κύμινο, το τζίντζερ και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  4. 5
    Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος μαζί με τις πατάτες, το νερό και τις ντομάτες.
  5. 6
    Αφήστε να πάρουν βράση.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές