Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πόδια των καλαμαριών, τον άνηθο και το κουκουνάρι. Προσθέτετε κατόπιν το ούζο, το ρύζι, τις σταφίδες, λίγο λάδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά. Γεμίζετε και ράβετε τα καλαμάρια. Τα τοποθετείτε σε ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το λεμόνι και σκεπάζετε με ένα πιάτο. Σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Τα σερβίρετε με φετάκια λεμονιού