Κανελόνια με μανιτάρια: μια πολύ νόστιμη πρόταση
Τα Κανελόνια με μανιτάρια σε μια υπέροχη ιταλική και σχετικά εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο οικογενειακό τραπέζι. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας αι τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
Κανελόνια με μανιτάρια
Κανελόνια με μανιτάρια
Υλικά
- 1/2 κιλό κανελόνια
- 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1/2 κιλό ανθότυρο
- 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- Για την μπεσαμέλ:
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλιτζάνια γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε αλ ντέντε τα κανελόνια λίγα λίγα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνετε σε μια πετσέτα. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το κρασί και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφού κρυώσουν, τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το ανθότυρο, τα δύο φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα και τα ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στρώνετε την μπεσαμέλ επάνω στα κανελόνια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30'.
- Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε.