Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με παρμεζάνα και σταμναγκάθι - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με παρμεζάνα και σταμναγκάθι

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Αλλη μια συνταγή για Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με παρμεζάνα και σταμναγκάθι. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="61557"]  

Υλικά

  • 650 γραμμάρια μοσχαρίσιο φιλέτο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γραμμάρια σταμναγκάθι φρέσκο
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι τρούφας (στα καλά σουπερμάρκετ και ντελικατέσεν)

Εκτέλεση

  1. 2
    Αφού έχουμε παγώσει καλά το φιλέτο, το κόβουμε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες, σχεδόν σαν τσιγαρόχαρτο.
  2. 3
    Για μεγαλύτερη ευκολία, ζητάμε από τον χασάπη μας να το ετοιμάσει εκείνος.
  3. 4
    Απλώνουμε τις φέτες φιλέτου σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. 5
    Αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο, για να «ψηθεί» το κρέας με το πιπέρι και το αλάτι.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  5. 6
    Σε 4 πιάτα μοιράζουμε το σταμναγκάθι και βάζουμε από πάνω μερικές φέτες από το καρπάτσιο, ρίχνουμε φλούδες παρμεζάνας και ραντίζουμε με το λάδι τρούφας.
3 προβολές
Πίσω στις Συνταγές