Κατσικάκι γεμιστό - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Κατσικάκι γεμιστό

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Κατσικάκι γεμιστό. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1/2 κατσικάκι (από τη μέση και πάνω)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • το συκώτι από το κατσικάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζάνια κουκουνάρια
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Πλένετε το κατσικάκι, το τρίβετε με το λεμόνι, το πασπαλίζετε με αλάτι και ράβετε το μέρος της κοιλιάς, αφήνοντας ένα άνοιγμα, από το οποίο θα βάλετε τη γέμιση.
  2. 3
    Ρίχνετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι, το συκώτι και το σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια.
  3. 4
    Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα κουκουνάρια, το δυόσμο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά, ώσπου να πιει το ρύζι το υγρά.
  4. 5
    Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα και γεμίζετε το κατσικάκι.
  5. 6
    Ράβετε το άνοιγμα, βάζετε το κατσικάκι σε ταψί, ρίχνετε τις πατάτες κομμένες, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Σερβίρετε τις πατάτες σε πιατέλα μαζί με το κρέας κομμένο σε μερίδες και σε μια άλλη πιατέλα τη γέμιση.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές