Κεφτέδες με κύμινο και ούζο

Κεφτέδες με κύμινο και ούζο

ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά βοδινό (χωρίς λίπος)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι και το ψωμί (βρεγμένο και στραγγισμένο). Ρίχνετε τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθετε τους Κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο και τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Σερβίρετε το φαγητό με χόρτα, σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό.