Κέικ με καρότα και μπανάνες

Κέικ με καρότα και μπανάνες

Υλικά

  • 175 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιές γλυκού κανελογαρίφαλα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 2 ώριμες μπανάνες σε ροδέλες
  • Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 90 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα
  • Καρύδια κομμένα στη μέση για την διακόσμηση
  • Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, τα καρότα, τις μπανάνες και τελευταίο το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
    2. Αδειάζετε στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 45-50 λεπτά, να φουσκώσει και να ψηθεί καλά ως το κέντρο του, Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρετε και αφήνετε στην άκρη.
  • Ετοιμάζετε τη γέμιση:

  • Χτυπάτε το τυρί κρέμα, να αφρατέψει. Προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σιγά-σιγά. Κόβετε το κέικ στη μέση, αλείφετε με τη μισή γέμιση το ένα κομμάτι και πασπαλίζετε με τα μισά κοπανισμένα καρύδια. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι του κέικ και αλείφετε με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα καρύδια. Διακοσμείτε με τα κομμένα καρύδια, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.