Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο 30′. Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών και τη στρώνετε σε φόρμα ! Για τάρτες. Τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:
Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα πράσα και τα μανιτάρια 7′-8′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα σκορπίζετε πάνω στη ζύμη μαζί με το τυρί και τα καρύδια.
Περιχύνετε με τη φυτική κρέμα αφού τη χτυπήσετε ελαφρά με αλατοπίπερο. Ψήνετε την τάρτα 55′ μέχρι να ροδίσει και να σφίξει η γέμιση.