Κολοκυθοτυρόπιτα

Κολοκυθοτυρόπιτα

Υλικά

  • ζύμη ψωμιού (από το φούρνο, περίπου 3/4 του κιλού, με την οποία θα ανοίξετε φύλλο) ή 13 χωριάτικα φύλλα
  • 2 κιλά κολοκύθα (ξυσμένη)
  • 10 αυγά
  • 3/4 λίτρου ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

  1. Με ένα κουταλιές γλυκού αδειάζετε τη σάρκα της κολοκύθας, ή την τρίβετε στον τρίφτη και την αφήνετε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση με το στραγγισμένο κολοκύθι, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, το τυρί σε τρίμα, το μισό λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  3. Στρώνετε σε μεγάλο λαδωμένο ταψί 3 φύλλα, λίγη γέμιση, από πάνω ένα φύλλο, γέμιση κλπ. Τελειώνετε με 2 λαδωμένα φύλλα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ για 1 ώρα.