Κοντοσούβλι αρνίσιο: Η Αυθεντική Ελληνική Συνταγή
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
25 mins
Ψήσιμο
2 hours
Κοντοσούβλι αρνίσιο. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους...
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο (ψαχνό)
- 1 1/2 φλιτζάνια μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
2
Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια (6 εκατοστά) και το στραγγίζετε.
-
3
Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κρέας, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την μυζήθρα και τα ανακατεύετε.
-
4
Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
-
5
Παίρνετε μια σούβλα και περνάτε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας.
-
6
Τοποθετείτε τη σούβλα αρχικά ψηλά πάνω από δυνατή φωτιά από «χωνεμένα» κάρβουνα.
-
7
Τη γυρίζετε συνεχώς και, όταν μαλακώσει το κρέας, την κατεβάζετε πιο χαμηλά για να ροδίσει.
-
8
Κατά διαστήματα αλείφετε το κρέας με λάδι και χυμό λεμονιού.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
9
Το σερβίρετε σε πιατέλα.