Κοντοσούβλι αρνίσιο: Η Αυθεντική Ελληνική Συνταγή - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Κοντοσούβλι αρνίσιο: Η Αυθεντική Ελληνική Συνταγή

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
25 mins
Ψήσιμο
2 hours

Κοντοσούβλι αρνίσιο. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους...

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο (ψαχνό)
  • 1 1/2 φλιτζάνια μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια (6 εκατοστά) και το στραγγίζετε.
  2. 3
    Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κρέας, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την μυζήθρα και τα ανακατεύετε.
  3. 4
    Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  4. 5
    Παίρνετε μια σούβλα και περνάτε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας.
  5. 6
    Τοποθετείτε τη σούβλα αρχικά ψηλά πάνω από δυνατή φωτιά από «χωνεμένα» κάρβουνα.
  6. 7
    Τη γυρίζετε συνεχώς και, όταν μαλακώσει το κρέας, την κατεβάζετε πιο χαμηλά για να ροδίσει.
  7. 8
    Κατά διαστήματα αλείφετε το κρέας με λάδι και χυμό λεμονιού.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  8. 9
    Το σερβίρετε σε πιατέλα.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές