Βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μερικές φορές. Βγάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τα μπισκότα, τα φουντούκια, τα κερασάκια και τις σταφίδες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τετράγωνο ή μακρόστενο ταψάκι και αδειάζετε το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα ή λάμα από μαχαίρι και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα ή ώσπου να παγώσει καλά. Κόβετε σε φέτες, τακτοποιείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Αντί να χρησιμοποιήσετε ταψί, μπορείτε να αφήσετε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά και να φτιάξετε ένα ρολό. Το τυλίγετε προσεκτικά σε χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο. Το βάζετε στο ψυγείο, να παγώσει, και το κόβετε σε φέτες όταν πήξει πολύ καλά.