Κορμός με βύσσινα - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Κορμός με βύσσινα

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για Κορμός με βύσσινα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 340 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια βύσσινα
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. 2
    Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα (30 Χ 11 εκατοστά) και τη σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος.
  2. 3
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. 4
    Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα.
  4. 5
    Ανακατεύετε με τη ζάχαρη και κάνετε μία γούβα στο κέντρο.
  5. 6
    Αδειάζετε τα βύσσινα ξεκουκουτσιασμένα και τον δυόσμο και ρίχνετε μέσα τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. 7
    Ανακατεύετε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά με το μίγμα του χυμού, ώσπου να ενωθούν.
  7. 8
    (Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό).
  8. 9
    Προσθέτετε ακόμα λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν δείτε ότι χρειάζεται.
  9. 10
    Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια.
  10. 11
    Ψήνετε για 11/4 ώρας ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
  11. 12
    Αν η επιφάνεια σας φαίνεται ότι αρπάζει μετά τα πρώτα 50 λεπτά ψησίματος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο που θα το στερεώσετε καλά στην φόρμα.
  12. 13
    Αφήνετε τον κορμό να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  13. 14
    Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον δυόσμο με κανέλα σε σκόνη, που θα ανακατέψετε με το αλεύρι, και να προσθέσετε 120 γραμμάρια ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους μαζί με τη ζάχαρη.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές