Κοτόπουλο σαλάτα με σάλτσα λεμονιού

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Μερίδες 6

Υλικά

  • 1 1, 2 κιλό κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας τσέρι
  • 1/3 κ. γλυκού τζίντζερ
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνια τσαγιού σουσάμι
  • 1 μαρούλι
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού ανάλατα φυστίκια ή κάσιους
  • ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

  • Ανακατεύετε 1 κουταλιές σούπας έτοιμη μουστάρδα, 1 κ. γλυκού ζάχαρη, 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, 2 κ. γλυκού σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, 4 κουταλιές σούπας λάδι.
  • Εκτέλεση

    1. Κόβετε το κοτόπουλο στη μέση και το χτυπάτε για να πλατύνει. Το βάζετε σε μικρό πυρέξ.
    2. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύετε σόγια, σκόρδο λειωμένο, λάδι, τσέρυ, τζίτζερ και περιχύνετε το κοτόπουλο. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C, περίπου 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει, βγάζετε την πέτσα και τα κόκκαλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
    3. Σε μικρό τηγάνι ρίχνετε το σουσάμι και το τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να χρυσίσει.
    4. Σε σαλάτιέρα ανακατεύετε το κοτόπουλο, το μαρούλι, τη ρόκα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε το σουσάμι καιτα 3/4 των φυστικιών. Ετοιμάζετε τη σάλτσα λεμονιού, περιχύνετε τη σαλάτα, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα υπόλοιπα φυστίκια και σερβίρετε.