Κοτόπουλο Τοσκάνης

Κοτόπουλο Τοσκάνης

Υλικά

  • 700 γραμμάρια φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μέτριες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνια ζωμός κότας
  • 400 γραμμάρια κατεψυγμένα πράσινα φασόλια βρασμένα
  • 1/4 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1/3 φλιτζάνια πατέ μαύρης ελιάς
  • 1/3 φλιτζάνια ξύσμα παρμεζάνας

Εκτέλεση

  1. Σ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο και την πάπρικα. Ζεστάνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Ζεστάνετε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε τις ντομάτες και την κάπαρη. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τον πελτέ, το κρασί και το ζωμό και αφήστε τα να βράσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φασόλια και το βασιλικό. Σερβίρετε το κοτόπουλο ρίχνοντας από πάνω το πατέ ελιάς και το τυρί.