Κοτόπουλο του Κυνηγού: ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
15 mins
Ψήσιμο
30 mins
Το κοτόπουλο του κυνηγού είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα, που θα σας εντυπωσιάσει. Το κοτόπουλο είναι τρυφερό και νόστιμο,
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 12 μικρά μπούτια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 κονσέρβες των
- 400 γρα ντοματάκια
- 1/2 φλιτζάνια ζωμός κότας
- 1/2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνια πελτές ντομάτας
- 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
Εκτέλεση
-
2
Ζεστάνετε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα.
-
3
Στραγγίστε το σε απορροφητικό χαρτί, Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Στη συνέχεια, προσθέστε τα ντοματάκια, το ζωμό, το κρασί, τον πελτέ, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.
-
5
Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει βάλτε και το κοτόπουλο, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να βράσουν για 30 λεπτά.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
6
Στο τέλος, ρίξτε και τις ελιές, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.