Βάλτε κοσκινισμένο το αλεύρι σε πήλινη λεκάνη, κάντε στη μέση λάκκο, ρίξτε μέσα το βούτυρο, λιωμένο και ρίξτε επάνω του αλεύρι. Αφού γίνει ένα ζυμάρι, ρίξτε τη ζάχαρη, την αμμωνία λιωμένη σε χλιαρό νερό, το γλυκάνισο και το μέλι. Ζυμώνετε συνεχώς και ρίξτε και λίγο νερό (κανα δύο φλιτζάνια) χλιαρό και όταν γίνει η ζύμη μαλακή, αφήστε την λίγη ώρα και μετά πλάστε τα κουλουράκια ότι σχήματα θέλετε. Αραδιαστέ τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήστε τα γύρω στο τέταρτο της ώρας σε δυνατό μάλλον φούρνο.