Κουλουράκια με σουσάμι
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Να μια πολύ καλή συνταγή για Κουλουράκια με σουσάμι. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
- 2 φλιτζάνια σουσάμι
- 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα και γαρίφαλο
- Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
-
2
Χτυπάτε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
3
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
-
4
Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
-
5
Αφήνετε τη ζύμη για 1/2 ώρα σκεπασμένη.
-
6
Τη χωρίζετε σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε μικρά κουλουράκια.
-
7
Βάζετε σε ένα μπολ το σουσάμι και κυλάτε ένα ένα τα κουλουράκια.
-
8
Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και τα τοποθετείτε.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
9
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.