Κουνελάκι με λαχανικά
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Περιγραφή Συνταγής
Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για Κουνελάκι με λαχανικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
Λεπτομέρειες & Ιστορία
[tasty-recipe id="61581"]
Υλικά
- 1 κουνέλι (1 κιλό)
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- δεντρολίβανο
- φύλλο δάφνης
- θυμάρι
- 300 γραμμάρια κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 1 πιπεριά
- 4 ντομάτες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
-
2
Κόβουμε το κουνελάκι σε μερίδες και το πλένουμε καλά.
-
3
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου το κρέας να βγάλει το ζουμάκι του.
-
4
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και το βούτυρο μαζί.
-
5
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα αρωματικά χόρτα (δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο, θυμάρι).
-
6
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά, γυρίζοντας τα και από την άλλη πλευρά.
-
7
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
-
8
Βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε πρώτα την πιπεριά κομμένη κομμάτια, κατόπιν τη μελιτζάνα καθαρισμένη και χωρισμένη σε τετράγωνα κομμάτια και τέλος τα καθαρισμένα κρεμμύδια ολόκληρα.
-
9
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους,τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι.
-
10
Ύστερ' από λίγο προσθέτουμε και τα τηγανισμένα λαχανικά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
11
Μερικά λεπτά πριν βγάλουμε το κουνέλι από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.