Κουνουπίδι με αμύγδαλα - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Κουνουπίδι με αμύγδαλα

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Φτιάξτε αυτή την συνταγή που σας δίνουμε για Κουνουπίδι με αμύγδαλα. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 Κουνουπίδι μεγάλο
  • 2 κύβους κότας
  • 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κ.
  • γλυκού τζίντζερ
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 100 γραμμάρια Αμύγδαλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό

Εκτέλεση

  1. 2
    Κόβετε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, τα καρότα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λουρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  2. 3
    Βράζετε σε λίγο νερό τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζετε.
  3. 4
    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι.
  4. 5
    Ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα αμύγδαλα, το κουνουπίδι, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  5. 6
    Πασπαλίζετε με το τζίτζερ και τηγανίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, για 3 λεπτά.
  6. 7
    Λιώνετε τους κύβους κότας στο ζεστό νερό, τα ρίχνετε στο τηγάνι.
  7. 8
    Διαλύετε το κορνφλάουρ σε 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα σόγιας.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  8. 9
    Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές