Κρέμα βουτύρου κρύα - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Κρέμα βουτύρου κρύα

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Τολμήστε και δοκιμάστε αυτή την συνταγή που σας προτείνουμε για Κρέμα βουτύρου κρύα. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και οι αγαπημένοι σας. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="59497"]  

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά ολόκληρα ή 5 κρόκοι αυγών
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. 2
    Βάλτε το φρέσκο βούτυρο σε σουπιέρα γυάλινη και δουλέψτε το καλά με το χέρι σας.
  2. 3
    Ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη δουλεύοντας συνεχώς και αμέσως προσθέστε τα αυγά (ολόκληρα ή τους κρόκους) και τη βανίλια.
  3. 4
    Δουλέψτε τα όλα μαζί, ώσπου να στρώσει η κρέμα και να γίνει λεία.
  4. 5
    Εάν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως (για τούρτα, πάστες κλπ.
  5. 6
    ), διατηρήστε την στο ψυγείο, γιατί υπάρχει περίπτωση να λιώσει το φρέσκο βούτυρο και να χαλαρώσει η κρέμα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Σημείωση: Αν θέλετε η κρέμα σας να είναι πιο αφράτη και να έχει μεγαλύτερο όγκο με τα ίδι πα υλικά, χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας και μισό φλιτζάνια ζάχαρη.
1 προβολές
Πίσω στις Συνταγές