Κρύα ντοματόσουπα

Κρύα ντοματόσουπα

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 4 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 6 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπέριά κομμένη σε καρεδάκια
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κρουτόν

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το καγιέν και το νερό μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός. Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μπολ και ρίχνετε το λάδι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το αγγούρι και την πιπέριά και ανακατεύετε. Σερβίρετε το καρπάτσο κρύο με κρουτόν με γεύση σκόρδου.