Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί όλο γεύση - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί όλο γεύση
Tasty Recipe

Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί όλο γεύση

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
50 mins

Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες...

Υλικά

  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού σκούρα μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιές γλυκού αστερσειδές γλυκάνισο, τριμμένο στο ρεντέ
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλια

Εκτέλεση

  1. 2
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. 3
    Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι στα 3.
  3. 4
    Βάζουμε τα κομμάτια κοντά κοντά σε ταψάκι.
  4. 5
    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη, το κρασί και το αστεροειδές γλυκάνισο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. 6
    Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα τα κυδώνια και τα βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (40' - 1' ώρα).
  6. 7
    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξει.
  7. 8
    Αραδιάζουμε τα κυδώνια σε μια πιατέλα μαζί με την υγρή σάλτσα τους και χωριστά σε μπολ σερβίρουμε τη χτυπημένη κρέμα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  8. 9
    Πάνω από τα κυδώνια σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές