Λαχανικά στο γουόκ Κίνα - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Λαχανικά στο γουόκ Κίνα

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Αλλη μια συνταγή για Λαχανικά στο γουόκ Κίνα. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιές σούπας τριμμένη πιπερόριζα
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 400 γραμμάρια αρακά
  • 1 μικρό λάχανο
  • 2 κουταλιές γλυκού λ.
  • τσαγιού βλασταρίνια
  • 100 γραμμάρια φυστίκια ανάλατα
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κύβο κότας
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • ελάχιστο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Το φαγητό αυτό ψήνεται στο κλασικό κινέζικο σκεύος που λέγεται «ΓΟΥΟΚ».
  2. 3
    Αν όμως δεν έχετε, μεταχειριστείτε ένα μεγάλο πλατύ τηγάνι.
  3. 4
    Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι.
  4. 5
    Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπερόριζα τριμμένα, το σκόρδο λιωμένο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φετούλες.
  5. 6
    Τ' ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά.
  6. 7
    Προσθέτετε τον αρακά και το λάχανο ξυσμένο (να είναι 7 φλυτσάνια).
  7. 8
    Τα ψήνετε άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
  8. 9
    Λειώνετε τον κύβο στο νερό, τον ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  9. 10
    Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε 5 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά όχι να λειώσουν.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  10. 11
    Σερβίρετε αμέσως.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές