Λάχανο με κιμά
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Λάχανο με κιμά. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 2 κιλά λάχανο
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/4 του κιλού λάδι
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
- 3-4 ντομάτες φρέσκιες ή 1 γεμάτη κουταλιές σούπας πελτές
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
-
2
Χοντροκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε και το βάζουμε στην φωτιά με νερό να πάρει μια βράση.
-
3
Στραγγίζουμε το ζουμί για να φύγει η βαριά μυρωδιά του.
-
4
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
-
5
Βάζουμε και τον κιμά, τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τον αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να βγει το ζουμί του.
-
6
Προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από τρυπητό, το λάχανο, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσα-ρόλα.
-
7
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά και να μείνει μόνο με το λάδι του.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο.