Λαχανόρυζο: μια νόστιμη και θρεπτική γευστική επιλογή - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Λαχανόρυζο: μια νόστιμη και θρεπτική γευστική επιλογή

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins λεπτά
Ψήσιμο
20 mins λεπτά

Περιγραφή Συνταγής

Λαχανόρυζο. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες...

Λεπτομέρειες & Ιστορία

Το λαχανόρυζο είναι μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή που συνδυάζει το ρύζι με τα λαχανικά. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

[tasty-recipe id="62952"]

 

Υλικά

  • 1/2 λάχανο μικρό
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 πράσα
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. 2
    Κόβετε το λάχανο σε μικρά κομμάτια, το πλένετε και το στραγγίζετε.
  2. 3
    Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, τα σοτάρετε και προσθέτετε το λάχανο.
  3. 4
    Ανακατεύετε, μέχρι να μαραθεί.
  4. 5
    Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε λίγο.
  5. 6
    Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Το σερβίρετε ζεστό, ρίχνοντας το χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με το τυρί.
2 προβολές
Πίσω στις Συνταγές