Λινγκουίνι με αγκινάρες
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Λινγκουίνι με αγκινάρες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 1/2 κιλό λινγκουίνι
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 4 αγκινάρες τρυφερές
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες λιαστές
- 4 κουταλιές σούπας κρασί λευκό
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
2
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.
-
3
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε.
-
4
Προσθέτετε το κρασί, το καρότο και τα σοτάρετε.
-
5
Στραγγίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε σε φέτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.
-
6
Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.
-
7
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνετε.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα.