Λουκουμά σαράι
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για Λουκουμά σαράι. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 750 γραμμάρια αλεύρι
- 12 γραμμάρια μαγιά μπίρας
- 1 κιλό λάδι
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μέλι
- 2 κουταλάκια κοφτά κανέλα
Εκτέλεση
-
2
Βάλτε σε πήλινη λεκάνη το αλεύρι, αφού το κοσκινίσετε πρώτα, κάντε στη μέση λάκκο και ρίξτε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό.
-
3
Ρίχνετε το
-
4
αλεύρι ρίχνοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό (περίπου ένα φλιτζάνια) ώσπου να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
-
5
Αφήστε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος μέχρι να ανέβει η ζύμη.
-
6
Θα το καταλάβετε από μερικές φουσκάλες που θα βγάλει στη μέση.
-
7
Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ενάμισι φλιτζάνια νερό και όταν βράσει και γίνει σιρόπι, ανακατέψτε μέσα και το μέλι και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
-
8
Βάλτε στη φωτιά μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα με το λάδι και όταν κάψει, βουτάτε ένα κουτάλι σε κρύο νερό, κόψετε κομμάτια ζύμη και ρίξτε τα στο λάδι.
-
9
Ανακατεύετε με την τρυπητή κουτάλα και, όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, βγάλτε τους και ρίξτε τους αμέσως μέσα στο σιρόπι.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
10
Αφού ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες και τους ρίξετε στο σιρόπι, αδειάστε τους σε βαθιά στρογγυλή πιατέλα, πασπαλίστε τους με κανέλα και σερβίρετε τους ζεστούς.