Μαρίδες με Σκορδαλιά

Μαρίδες με Σκορδαλιά

Υλικά

  • 800 γραμμάρια μαρίδες
  • κοινό αλεύρι
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • φέτες λεμονιού
  • Σκορδαλιά:
  • 2 κρόκοι
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές σούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Αλευρώστε τα ψάρια και τηγανιστέ τα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά. Σερβίρετέ τα με τη σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.
  • Σκορδαλιά:

  • Χτυπήστε καλά στο μπλέντερ τους κρόκους, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα ρίξτε σιγά σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Στο τέλος, προσθέστε και το νερό χτυπώντας συνεχώς.